Image

Kundpartner, vinnare av Årets Städföretag 2023 ställer om till plastfri rengöring

Kundpartner, städbolaget som gjort städning till en arbetsmiljöfråga satsar nu på plastfri rengöring med RE:FILL.

Vid städning av smutsliga ytor behövs i regel någon typ av produkt som innehåller kemikalier. Traditionellt har produkterna levererats till kunder färdigblandade i en plastflaska. När flaskan är slut slängs eller fylls den på med ett flytande koncentrat från en större plastdunk och späds ut med vatten.

Med RE:FILL distribueras produkten helt plastfritt genom en kapsel som läggs i flaskan som fylls upp med ljummet vatten, skakas och återanvänds. Ingen plast ingår i distributionen av produkten. En film som löses upp i vattnet skyddar det koncentratet från kontakt med användaren.

Livslängden på flaskan beror på hur väl den hanteras, vilken miljö man städar i och att den inte slängs av misstag. Spray toppen är en premium top som har en beräknad livslängd på över 500 gånger. I botten på plaströret monteras ett litet filter så att inga eventuella små oupplösta partiklar sugs upp.

Kundpartner har valt att branda sina flaskor med sitt eget varumärke. Produkterna blir en del av konceptet och ökar kännedomen i städskrubben och på städvagnarna vem som håller rent. På flaskorna finns instruktioner för hur produkten används, QR kod till mer information och flaskorna är färgkodade efter färgen på kapslarna och på vätskan när kapseln är upplöst.

En kapsel per flaska minimerar risken för överdosering. Varje kapsel ger 750 ml färdigblandad produkt.

De 6 produkterna som finns att använda i spray flaska är:

  1. Allrent
  2. Fönsterputs
  3. Avfettning
  4. Grovavfettning
  5. Badrumsrent (Avkalkande)
  6. Badrumsrent BIO (T ex. Dusch)

”I de tester vi gjort för kvalitetssäkring har resultaten av Hygiene of Swedens RE:FILL produkter nått samma effekt som andra produkter vi använt tidigare. Det blev då ett naturligt val att övergå till ett mer hållbart sätt att städa. Andra fördelar vi sett med produkterna är att vi kan nu ha med ett helt sortiment på alla siter och enkelt färdigställa de produkter vi behöver. Mindre transporter, lägre utsläpp och en större kundnytta.” – Peter Lethin, Materielstandardansvarig Kundpartner

 

RE:FILL är en serie rengöringskoncentrat som är utvecklade för professionellt bruk. Produkterna levereras i kapslar som stoppas ner i flaskan. Flaskan skakas om och inom 20-30s är produkten färdig att använda.

Hållbarhetsfördelar

  • Inga onödiga transporter av vatten
  • Inget onödigt avfall – inga plastförpackningar slängs när de är tomma utan återanvänds
  • Mindre lagringsutrymme

Huvuddelen av dagens transporter av kemi är transporter av vatten. Genom att välja RE:FILL sparar ni både plast och transporter i er verksamhet.

Standardflaskor platta 750ml finns med RE:FILL etikett. Möjlighet till eget tryck finns på 750ml runda flaskor. *Möjlighet finns till flaskor i återvunnen plast men gör det svårare att se när produkten är helt upplöst då de är grå.

Läs mer om plastfri rengöring och RE:FILL serien på hygieneofsweden.com/refill/

Kundpartner är städbolaget som gjort städning till en arbetsmiljöfråga och för andra året i rad blivit valt till Årets Städföretag av Almega.

Läs mer om Kundpartner på www.kundpartner.se

SAFETY INFORMATION

Use disinfectants safely. Always read the label and product information before use.

Biocider ska användas på ett säkert sätt. Läs alltid igenom etiketten och produktinformationen före användningen.

Subscribe to Hygiene News

Fill out your email below and get our biweekly newsletter with the latest news and special offers.
We do not share emails. We follow email regulations. You can unsubscribe at any time.