Think Green – En kampanj för ökad kunskap om farliga kemikalier och farligt avfall

 

Hygiene of Sweden lanserar en ny kampanj i det aktuella ämnet hantering av avfall. Med speciellt fokus på hanteringen av farligt avfall.

I vårt arbete med att presentera idén om att ställa om till produkter som inte bildar farligt avfall upptäckte vi att huvuddelen av Sveriges myndigheter och andra verksamheter inte hanterar farligt avfall korrekt. Det hanterar redan befintliga produkter (som är märkta med farligt innehåll) som ofarligt avfall när avfall uppstår.

En het (brandfarlig) debatt som har blossat upp i tidningen Aktuell Hållbarhet mellan Anders Karlsson, Hållbarhetsansvarig Hygiene of Sweden AB och Erika Nygren, enhetschef för Avfalls- och kemikalieenheten på Naturvårdsverket. Läs senaste repliken här:

Miljontals förpackningar med alkogel har sålts under pandemin. När allt färre vill ha sprit på händerna, datum går ut på förpackningen eller känslan av hygien inte behövs längre uppstår avfall.

Endast ett fåtal av förpackningarna har hanterats korrekt ur ett avfallsperspektiv.

På Elgiganten i Skövde i december.

Första delen av kampanjen handlar om det sista steget i produktens livscykel – När man står med den tomma förpackningen i handen och vill slänga den är det försent att börja tänka avfall.

Kampanjen kommer att gå online och användas i kommunikation via Linkedin, öppna webinar och print.

Möt oss i Almedalen för att lyssna på hur farliga kemikalier stannar både i naturen och samhället.

https://www.almedalsveckan.info/program/69458

Byrå: Inhouse

Annonsansvarig:

Anders Karlsson, Hållbarhetsansvarig Hygiene of Sweden

anders@hygieneofsweden.com

Tel. 0735111122